Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Káposztás töltött kifli

2016.05.06

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 csapot teáskanál só, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 egész tojás, 10dkg vaj, 1 kg savanyúkáposzta, só, bors, 3 nagy fej hagyma

Töltelék készítés: A hagymát meghámozom, és kicsi kockákra vágom. Egy nagyméretű serpenyőben olajat hevítek, majd beleteszem a hagymát dinsztelődni. Mikor a hagyma megdinsztelődött, a kimosott káposztát adom hozzá. Sóval, és borssal ízesítem, majd hagyjuk az egészet kihűlni.

Tészta elkészítése: Az élesztőt a meleg tejbe elmorzsolom, megszórom cukorral és hagyom, hogy felfusson. A lisztet egy tálba szitálom, beleszórom a sót, amit kevés liszttel betakarok. Hozzáadom az élesztőt, a vajat és a tojást. Alaposan kidagasztom. Letakarva meleg helyen kb. 1 órára duplájára kelesztem. A megkelt tésztát 2 egyenlő részre osztom, cipókat formálok ki belőle és letakarva még 10 percig tovább kelesztem. Majd az egyik cipót 4 mm vastagra és kör alakúra nyújtom ki, majd 8 részre vágom. Minden rész szélesebb végére teszek egy teáskanálnyi tölteléket, majd feltekerem és kifli formára hajtom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem egymástól kicsit távolabb úgy, hogy a kifli hajtás részre alulra kerüljön. Majd a másik cipóval is megismétlem a műveletet. Addig hagyom kelni, míg bemelegszik a sütő. A kifliket lekenem egy kisebb felvert tojással és megszórom köménymaggal a tetejüket. Sütőben 200°C-on 15 perc alatt, míg hőlégkeveréses sütőben 180°C-on 15 perc alatt készre sütöm.

kolbaszkremmel-toltott-kiflik.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>