Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erdélyi saláta leves (romániai)

2015.12.09

Hozzávalók: 3 fej nagy saláta, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 4 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2-3 dl tejföl, só, bors, 2 evőkanál ecet

Elkészítés: Felkockázom a szalonnát. A pörcöt félreteszem egy tányérra. Az alaposan megmosott salátákat csíkokra összevágom és átforgatom a szalonna zsírjában, majd felöntöm 2 liter vízzel. Lehet a vízbe pici sót, borsot esetleg ételízesítőt vagy lestyánt is tenni (én mindenből egy picit szoktam). A fokhagyma gerezdeket felaprítom és a levesbe teszem. A tojásból pici liszttel omletett készítek, majd amikor kész deszkára téve kockákra vágom. A levest tejes-tejfölös habarással besűrítem, megecetezem és hozzáadom az omlett kockákat melyekkel 2-3 percig forralom.

25_16967_234966_923030e15b93610196d5cb03a2a150a0_a1577d_301.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>